Cégalapítás Németországban

Cégalapítás Németországban

6 német üzletember, akik munkásságának gyümölcsét te is élvezed!

2019. június 14. - Zoli530

A legtöbb német üzletember, legalábbis akiket ismerünk, nem aprózta el ezt a karrier dolgot. Viszont azt is tudni kell, hogy a Forbes listájában is megtalálható vállalkozók jelentős múlttal rendelkeznek: vagy örökösei egy nagyobb vállalatnak, vagy pedig hosszú éveken keresztül tettek azért, hogy elérjék a cégükkel a jelenlegi szintet. Gazdag és világraszóló vállalkozások alapítói és örökösei találhatóak itt tehát. Van köztük kereskedelemben jártas, illetve mérnök is.

nemet-zaszlo.jpg

A listánk soha nem lesz teljes, ha véletlenül úgy gondolod hogy kihagytunk valakit nyugodtan írd azt meg ide a cikk alá hozzászólás formájában.

 

A vállalkozásokban van egy közös pont, méghozzá az, hogy jelentős múltjuk van már. A vagyonuk a Forbes listáján tekintélyes helyet bérelt magának, és noha ismeretségük nem minden esetben olyan nagy, az általuk képviselt cégek nevét jellemzően mindenki ismeri, sőt használjuk is szolgáltatásaikat és termékeiket Magyarországon.

 

De mitől lesz valakinek sikeres cége Németországban? Az első lépéseknél nyilvánvalóan jól jön a segítség, például a cégalapításban.

 

Nézzük kiket is sikerült összeszzedni.

Theo Albrecht(1922–2010) és Karl Albrecht(1920–2014)

A német testvérpárban az ALDI alapítóit ismerhetjük meg. Az ALDI eredetileg egy üzletlánc hálózat volt, 1960-ban azonban kettéváltak ALDI Süd és ALDI Nord-ra. Magyarországon az ALDI Süd üzleteivel találkozhatunk.

 

Dieter Schwarz (1939)

A német üzletember a hazánkban szintén népszerű Lidl üzletlánc tulajdonosa. A Lidl ma több mint 130.000 alkalmazottat foglalkoztat. Schwarz úr egy alapítvánnyal is büszkélkedhet, Dieter Schwarz Foundation az oktatást és tudományos projekteket is támogat.

 

Susanne Klatten(1962) és Stefan Quandt (1966)

Ismét egy testvérpár Susanne Klatten és Stefan Quandt. Vagyonuk örökségből származik, több cégben is érdekeltségekkel büszkélkedhetnek. Közös portfóliójukban találhatunk elektronikai gyártót, logisztikai céget, de a gyógyászat és a háztartási eszközök sem áll távol tőle. Amiben mindkettejük érdekelt az a BMW, Stefan 17,4%, Susanne pedig 12,6%-kal.

 

Heinz Hermann Thiele(1941)

A Knorr-Bremse müncheni illetőségű az 1900-as évek elejétől jegyzett konszern, amely 2 magyarországi telephellyel is rendelkezik. Az egyik Kecskeméten(haszonjárművek rendszerei), a másik pedig Budapesten (vasúti fékrendszerekre specializálódva) található. A két telephely mellett egy K+F központot is üzemeltet az 1995-ben alakult magyarországi cég.

Ennek a vezetését vette át 1985-ben Heinz Hermann Thiele, aki radikálisan átszervezte a cégóriás működését. Ennek eredménye a mai vállalati struktúra is.

Forrás: [forbes] [kép]

A bejegyzés trackback címe:

https://cegalapitasnemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr6714893924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása