Cégalapítás Németországban

Cégalapítás Németországban

A német gazdaság veszített lendületéből (2018. május)

2018. június 14. - Zoli530

 crane.jpg

Európa gazdasági erőműve ugyan tovább gyarapodik 2018-ban is, azonban a GDP növekedés jelentősen csökkent. A kormány nem lát okot az izgatottságra.

A német gazdasági növekedés csupán 0,3 százalékos volt az év első három hónapja során, jelentette Destasis német statisztikai hivatal nyilatkozatában, amelyben az első negyedév alakulásával kapcsolatban tettek közzé becsléseket. A 2017 utolsó negyedévében tapasztalt növekedés a felére csökkent.

Habár a vezető kutatóintézeket csökkenésre számítottak 2018 elején, a 0,4 százalékos becslést nem sikerült elérni. A Destasis azonban azt is hozzátette, hogy a 0,3 százalékos első negyedévi növekedés a 15. soron következő pozitív érték, ami a leghosszabb gazdasági sikeridőszakot jelenti 1991 óta.

A németek még mindig szívesen költenek

 

Az első negyedéves növekedést jelentős részben a személyes fogyasztás, a gépekre és felszerelésre irányuló vállalati befektetések, illetve az építőipari robbanásszerű aktivitása eredményezte.

A januártól márciusig terjedő időszak alacsonyabb növekedése ellenére a német kormány továbbra is ragaszkodik a teljes 2018-as évre vonatkozó korábbi előrejelzéséhez, amelyben 2,3 százalékos pozitív értéket becsültek meg. Hozzátették, hogy a Destasis által meghatározott statisztikák okai lehetnek a fémipari sztrájkok, illetve az ünnepnapok nagy száma is.

Jens Weidmann, a német központi bank elnöke azonban kevésbé volt nyugodt a gazdasági növekedés statisztikái kapcsán, nyilatkozatában rámutatott a kereskedelmi konfliktusok lehetséges következményeire. Úgy véli, hogy ezeket a konfliktusok komoly veszélyt jelentenek a gazdasági gyarapodásra nézve, és középtávon a GDP értékére és az általános életszínvonal szintjére is hatással lehetnek.

Németország felé kíván terjeszekedni? Céget vásárolna? Jogi biztosítás érdekli? Kattintson ide és vegye igénybe szakértőink segítéségét!

orrás: http://www.dw.com/en/german-economy-loses-steam/a-43787487

A fotó forrása: [Unsplash]

A bejegyzés trackback címe:

https://cegalapitasnemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr9614045156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása