Cégalapítás Németországban

Cégalapítás Németországban

A német kiskereskedelmi forgalom legnagyobb növekedése egy éven belül

2018. január 17. - Zoli530

 xmas_market.jpg

A németek mélyen a zsebükbe nyúltak a novemberben induló karácsonyi szezonban. Ezzel jelentős lendületet adtak az ország kiskereskedői rétegének, illetve reményt adtak arra vonatkozólag, a személyi fogyasztás tovább támogatja majd Európa legnagyobb gazdaságának növekedését.

A GFSO (Német Állami Statisztikai Hivatal) jelentése szerint a kiskereskedelmi forgalom 2,3 százalékkal nőtt novemberben az előző hónaphoz képest, amely 2016 októbere óta a legjelentősebb havi növekedést jelentette.

A piaci változékonyságot jelző érték, amely folyamatos revízió alatt áll, a Reuters által összeállított előrejelzést egy százalékkal haladta meg, ráadásul egy felülvizsgált egy százalékos októberi esést követett. A németek ráadásul továbbra is költekező hajlamot mutatnak a magas munkavállalói arány, növekedő bérek és alacsonyabb hitelköltségek miatt.

A Pantheon Macroeconomics vezető közgazdásza szerint a német kiskereskedelem sokat profitált a naptári tényezők miatt. Véleménye szerint a főcím valószínűleg a Black Friday eladások miatt lehet ilyen szép - amely az időszakos finomításokat jelentősen felborítja - és a tény, hogy 2017 novemberében több nyitvatartással bíró nap volt, mint 2016-ban. Azt is megjegyezte, hogy a novemberi számok "örömmel fogadott javulást" mutatnak októberhez képest és biztosabbá tették abban, hogy az általános német fogyasztási szint helyreállt a korábbi csökkenés után.

A kiskereskedelmi forgalmi adatok egy késő decemberi GfK felmérést követően jelentek meg. Az eredmény azt mutatta, hogy a fogyasztók optimistán léptek az újév januárjába, és kis hatással volt rájuk a politikai pártok sikertelensége egy új kormány létrehozására vonatkozólag.

Forrás: Deutsche Welle

Érdekli a német gazdaság? Vállalkozását erre kívánja bővíteni, esetleg újat alapítana? A Cégalapítás Németországban honlapján kiváló szakemberektől kaphat segítséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegalapitasnemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr2013583637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása