Cégalapítás Németországban

Cégalapítás Németországban

Németország 2017-et rekordmértékű import és export statisztikákkal zárta

2018. február 09. - Zoli530

shipping.jpeg

A német statisztikai hivatal jelentése szerint az ország importja és exportja újabb éves növekedést produkált. Európa egyik vezető gazdaságát évek óta kritizálták exporttöbblete miatt, a tavalyi évben viszont sikerült csökkentenie a különbségeket.

A Németországból exportált termékek értéke 1,279 trillió euró, míg az importé 1,034 trillió euró volt 2017-ben, jelentette a Destasis német statisztikai hivatal. Ezek a számok minden eddigi rekordnál nagyobbak és az export 6,3 százalékos növekedését mutatják. Az országba érkező importtermékek mutatója a tavalyi évre nézve 8,3 százalékos növekedést jelez.

Az import-export mérleg 2017-ben 244,9 billió eurónyi kereskedelmi többletet mutatott; ez az érték tavaly 248,9 billió euró volt. A német kereskedelem kiegyensúlyozatlanságát sok más EU tag és gazdasági szakértő támadta korábban, arra hivatkozva, hogy a vezetők nem tesznek eleget a belföldi fogyasztás mértékének növelése érdekében, amelyhez természetesen kapcsolódik az import is.

Az ING DiBa elemzője, Carsten Brzeski szerint az exportadatok tipikus német sikertörténetet képviselnek. Szerinte a kritikusok számára az exporttöbblet mértékének csökkenése túl kicsi; úgy véli, hogy az exporttöblet extrém nagyságú lesz 2018-ban.

A német exportőröket semmi sem állíthatja meg?

Az előzetes számítások szerint a 28 tagú Európai Unióba történő export mértéke 750 billió eurónyi volt, míg a közösségen kívüli szállítmányok értéke 529,4 eurót ért el, amely 6 százalék feletti növekedést jelent. A BGA szerint a német export valószínűleg még komolyabb értékeket fog produkálni ebben az évben.

A BGA képviselői korábbi nyilatkozatukban azzal kapcsolatos reményüket fejezték ki, hogy a külföldi export mértéke idén 5 százalékkal, míg az importé eléri a 7 százalékos, vagy annál magasabb értéket is, ami azt jelenti, hogy az exporttöbblet mértéke tovább csökkenne.

Forrás: Deutsche Welle

Érdeklik a német gazdaság változásai? Új vállalkozást alapítana, esetleg külföldre terjeszkedne? A Cégalapítás Németországban weboldalon remek szakemberek segítségét igényelheti.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegalapitasnemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr9313647348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása