Cégalapítás Németországban

Cégalapítás Németországban

A német export jelentősen csökkent februárban

2018. április 19. - Zoli530

tim-easley-326493-unsplash.jpg

A német statisztikai hivatal friss kimutatásai szerint az ország havi exportja két és fél éve nem zuhant ekkorát. Sok szakértő számára meglepőek ezek az értékek, hiszen növekedést vártak.

A külföldre irányuló német szállítmányok jelentősen csökkentek februárban a német nemzeti statisztikai hivatal (Destasis) hónapról-hónapra történő felmérése szerint. A riport januárhoz képest 3,2 százalékos zuhanást mutat, utoljára 2015 augusztusában volt hasonlóan meredek zuhanás. Az analitikusokat meglepték az értékek, hiszen az exportszállítmányok kapcsán 0,2 százalékos növekedést jósoltak. "2009 óta nem volt ilyen rossz évnyitás." mondta az ING Diba közgazdásza, Carsten Brzeski."Habár a hosszútávú veszélyek jelentősen nőttek, a rövidtávú kilátásaink továbbra is nagyjából pozitívnak nevezhetőek." tette hozzá.

Az erősödő euró a hibás?

"Már most látjuk, hogy az első negyed rossz lesz," mondta a Dekabank közgazdásza, Andreas Scheuerle. "A gyenge kezdést nehezen lehet értelmezni, hiszen globális viszonylatban a piaci feltételek nem változtak."

A hónapról-hónapra változó számok kapcsán a HSBC Trinkausnál dolgozó Lothar Hessler azt nyilatkozta, hogy szerinte a jelenlegi kereskedelmi ciklus csúcsát már elhagytukk, továbbá hozzátette, hogy szerinte az erősödő euró is nyomást gyakorolhatott a közelmúltban a német exportra.

Az éves összehasonlítás viszonylatában azonban a kép sokkal pozitívabban fest, hiszen azt mutatja, hogy a német export 2,4 százalékkal nőtt, összértéke 104,7 milliárd euró. Az emelkedés az euro-zónán belüli országokba történő exportot is érintette, itt a növekedés mértéke 5,3 százalékos volt.

Forrás: Deutsche Welle 

Cégét érintik a német gazdaság változásai, esetleg arra kíván terjeszkedni? Látogasson el a Cégalapítás Németországban honlapjára, ahol szakértők segítségével vághat bele új vállalkozásába, vagy stabilizálhatja és javíthatja meglévő cége helyzetét.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegalapitasnemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr5813828980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása