Cégalapítás Németországban

Cégalapítás Németországban

A berliniek a dízelszabályozásról

2018. március 06. - Zoli530

pexels-photo-144171.jpeg

2018. február 27.-től kezdve a német városi önkormányzatok úgy dönthetnek, hogy kitiltjáik az utcáikról a dízelüzemű autókat. Ez a 2015-ben indult autóipari botrány következménye, amely abból a felfedezésből indult ki, mely szerint a Volkswagen és számos más autógyártó által készített dízelüzemű motorok a törvényi keretek között meghatározott károsanyag kibocsátás tízszeresét is produkálhatják hétköznapi körülmények között. Emiatt a német nagyvárosok levegőminősége katasztrofális szintre süllyedt.

A Deutsche Welle témával kapcsolatos cikkében berlini átlagpolgárokat kérdeztek meg, hogy mit gondolnak erről az új szabályról, illetve a jövőről. Az első interjúalany egy bútorkereskedő volt, aki nemrég vásárolt új kishaszongépjárművet, amelyet a termékei szállításához használ. Ő úgy vélte, hogy a berlini önkormányzat nem fog élni a lehetőséggel a közeljövőben, mivel az gazdasági problémákhoz vezetne, hiszen mindenki dízeles járműveket használ a kereskedelemben. Szerinte megbízhatóbbak és erőteljesebbek, ráadásul olcsóbbak az üzemanyagköltségek, mint egy hasonló benzines típus esetében. Az elektromos kishaszongépjárművek kapcsán azt nyilatkozta, hogy szerinte akkor fognak az autógyártók jól járni a készítésükkel, ha megoldják a hatótáv kérdését. A cikkben továbbá említésre került a német posta által használt teljesen elektromos működésű Streetscooter is, amelyet a céges flotta károsanyag-kibocsátásának csökkentése érdekében vetnek be a napi szintű feladatok során.

A cikk második felében egy gyermekpszichológus véleményével foglakoztak. Szerinte felháborító, hogy a botrányban érintett, súlyos egészségügyi károkat okozó autógyártók minimális büntetésben részesültek, miközben direkt (környezetszennyezési botrány) és indirekt (a német kormány által hozott korlátozó intézkedések) okokból a használt dízelüzemű autók újraeladási árai katasztrofális mélységekbe zuhannak, hatalmas károkat okozva tulajdonosaiknak. Továbbá azt is dühítőnek tartja, hogy a német kormány az adófizetők pénzéből kívánja az érintett típusú autókat extra katalizátorokkal felszereltetni, ahelyett, hogy kötelezné az autógyártókat a beavatkozások saját zsebből történő finanszírozására.

Amennyiben érintett a német gazdaság helyzetében, vagy terjeszkedni szeretne, látogasson el a Cégalapítás Németországban honlapjára, ahol kiváló szakértők segítségét igényelheti!

A bejegyzés trackback címe:

https://cegalapitasnemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr9513719906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása