Cégalapítás Németországban

Cégalapítás Németországban

Németország és Franciaország eurózónára vonatkozó reformterve júniusban kerül bemutatásra

2018. május 10. - Zoli530

hans-ripa-577411-unsplash.jpg

A német pénzügyminiszter bízik abban, hogy még a nyár előtt meg fog jelenni a közös fizető eszközt használó blokkra vonatkozó reformtervezet. Franciaország szerint egyfajta újraindításra lesz szüksége az EU-nak a Brexitet követő visszaesés miatt.

A német és francia pénzügyminiszterek még a júniusra tervezett EU konferencia előtt meg akarják jelentetni a reformtervezetet. A német pénzminiszter, Olaf Scholz szerint optimisták a sikerével kapcsolatban. A közös bejelentés ténye jelentős áttörésnek számít, mivel korábban Németország vonakodott elfogadni Emmanuel Macron nagyívű terveit, amelyek az eurót használó államok gazdasági és pénzügyi kooperációjának megerősítésére vonatkoztak.

Macron tervei:

  • egy eurózóna pénzügyminiszteri pozíció létrehozása
  • közös kölcsönfelvétel a tagállamok részéről


Ezeket a terveket azonban felfüggesztették, hogy az EU banki szövetségét erősítsék.

Németország korábban nem támogatta ezeket a kezdeményeseket, mivel a német parlamentben sokan hiszik, hogy a szegényebb országok - mint például Olaszország vagy Görögország - több támogatáshoz jutnának az országtól, mint amennyit az a közös pénzügyi alapból nyerne. Berlin azt is kiemelte, hogy egy ilyen pénzügyi alaphoz pénzügyi reformok szükségesek.

Scholz szerint rendkívül fontos, hogy Franciaország és Németország egyetértsen ezekben a kérdésekben. Francia kollégája, Bruno Le Maire szerint a két ország között biztosan kompromisszum fog születni a következő, júniusi konferenciára. Valdis Dombrovskis ECVP szerint túl kell lépni a kialakult helyzeten és kompromisszumokat kell kötni.

Hogy mi fog történni? Egyesek azt remélik, hogy EU-szerte hosszútávon implementálásra kerül egy betéti biztosítási séma, bár a német kancellár, Angela Merkel szerint a banki szektor kockázati faktorának csökkentésére van szükség előtte. A közös német és francia reformtervezet megjelentetését a június 28-án megrendezésre kerülő brüsszeli EU-konferencia előttre tervezik.

Személyesen is érintik a német gazdasági változások? Látogasson el ide!

A kép forrása: Unsplash

A bejegyzés trackback címe:

https://cegalapitasnemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr2713903884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása