Cégalapítás Németországban

Cégalapítás Németországban

A hazai német cégek üzleti helyzetéről

2017. november 20. - Zoli530

factory.jpg

A közelmúltban felkerült a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara honlapjára annak a felmérésnek az eredménye, mely a hazai német cégek üzleti helyzetéről szólt.

Magyarországon jelenleg több mnt 6000 német vállalat található akik 300.000 embert foglalkoztatnak. A külföldi cégek közül így németországiaknak van a legnagyobb hatása a magyar gazdaságra.

A német vállalatok vezetőinek ugyanakkor vannak bizonyos fenntartásai is az országot illetően. A megkérdezett cégek 75%-a esetében a szakemberhiányt jelölték meg az elkövetkező időszak egyik legnagyobb kockázati tényezőjeként. A szakemberhiány sajnos egy egyre inkább jelen lévő probléma itthon, aminek nemcsak a külföldi de a hazai cégeknek is problémát okoz.

Szíjjártó Péter véleménye az elmúlt 12 év alapján az, hogy a német-magyar gazdasági együttműködés sikertörténet. Ez alátámasztja a magyar gazdasági növekedési pálya fenntarthatóságát, és a magyar munkahelyek számának növekedését.

Esetleg a németországi magyar cégek érdekelnék? Keresse fel a Cégalapítás Németországban honlapját, ahol kiváló szakemberektől kaphat tájékoztatást!

A bejegyzés trackback címe:

https://cegalapitasnemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr5713332561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása