Cégalapítás Németországban

A német gazdaságot veszélyeztető tényezők

2019. július 18. - Zoli530

Németország hosszú ideje az európai gazdaság egyik vezetőjének számít. Ebben a cikkben néhány fontosabb tényezőt érintünk, amely némileg árnyalja ezt a képet.

Tovább

6 német üzletember, akik munkásságának gyümölcsét te is élvezed!

A legtöbb német üzletember, legalábbis akiket ismerünk, nem aprózta el ezt a karrier dolgot. Viszont azt is tudni kell, hogy a Forbes listájában is megtalálható vállalkozók jelentős múlttal rendelkeznek: vagy örökösei egy nagyobb vállalatnak, vagy pedig hosszú éveken keresztül tettek azért, hogy elérjék a cégükkel a jelenlegi szintet. Gazdag és világraszóló vállalkozások alapítói és örökösei találhatóak itt tehát. Van köztük kereskedelemben jártas, illetve mérnök is.

Tovább

Mit tehet egy magyar aki Németországban keres jó könyvelőt?

Magyar könyvelő Németországban

Külföldön megfelelő szintű nyelvtudás nélkül boldogulni elég nehéz, illetve aki a nyelvi korlátokat már leküzdötte, annak is okozhat nehézséget a kinti törvények ismerete. 

Gondoljunk csak bele, itthon is elég körülményes egy cég könyvelése, úgy hogy sokkal könnyebben boldogulunk a nyelvvel is. Német cégek könyvelési feladataira tehát érdemes olyan könyvelőirodát keresni ahol szót értenek a cégvezetővel.

Milyen ismeretekre van szüksége egy jó könyvelőnek?

- Legyen tisztában a szabályokkal
- Tudjon kommunikálni a cégek vezetőivel, ismerje a gondolkodásmódjukat
- Legyen proaktív, építően kritizáljon
- Legyen rutinos

Mindez egy helyen is megtalálható, a fenti linkre kattintva egy magyar könyvelőkkel dolgozó németországi könyvelőirodát találhatsz, aki a fenti ismeretek birtokában van.

 

A dízelbotrány hatásai

pexels-photo-144171.jpeg

A Dieselgate utórengései súlyosak. A számos gyártó által elkövetett csalás súlyos környezetszennyező hatással bírt, amelynek eredményeképpen Németországban felmerült a dízelüzemű autók városokból való kitiltásának lehetősége is. Ez pedig sajnálatos módon nem a felelős autógyártókra van a legrosszabb hatással.

Tovább

Németország és Franciaország eurózónára vonatkozó reformterve júniusban kerül bemutatásra

hans-ripa-577411-unsplash.jpg

A német pénzügyminiszter bízik abban, hogy még a nyár előtt meg fog jelenni a közös fizető eszközt használó blokkra vonatkozó reformtervezet. Franciaország szerint egyfajta újraindításra lesz szüksége az EU-nak a Brexitet követő visszaesés miatt.

Tovább